BOGINJA
POT DO SREČE
Boginja
Kdo Sva
Misteriji Boginje
Individualne Terapije
Ostale Aktivnosti
Koledar Dogodkov
Boginje
Članki
Kontakt
Članki

MALTA – OTOK MISTERIJEV

 

Malta je otok, ki skriva mnoge skrivnosti pradavnih dob, na katere se v kolektivnem nezavednem človeštva že tisočletja nabira prah.

Ko človek stopi na malteška tla, v prvem trenutku ne začuti nič posebnega. Najbolj plitev površinski energetski sloj razkriva le nemir turistov, ki hitijo po otoku in domačinov, ki poskušajo iz njih iztisniti še kakšen evro. Globlji energetski sloj razkriva tesnobno krščansko nazadnjaštvo in vaško ozkoglednost, krčevito oklepanje tradicionalnih vrednost, izza katerih seva strah. Vendar obstaja še globlji energetski sloj, ki razkriva povsem drugačno sliko.

Malta je otok točno na sredini Sredozemskega morja, torej točno na sredini sveta (medis terrae). Odkod takšno ime? V času bajeslovne Atlantide je tam stal osrednji tempelj, steber luči AN, ki je povezoval Zemljo z zvezdo Sirius. Ta steber luči je bil posebno območje, ena bistvenih točk stabilnosti v nemirnem času, polnem vojn in konfliktov poznoatlantske dobe. O tistem času pravi stara malteška legenda, da včasih na malteški zemlji ni stalo nič, nobenih ljudi, nobenih zgradb, nobenih dreves, samo saghtar. Legenda pravi, da je bilo malteško ozemlje mnogo večje in da se je stikalo z Libijo, kar so potrdile geološke raziskava za obdobje do konca ledene dobe. Legenda še pravi, da so kasneje ljudje na Malto lahko potovali z ladjami, ki so hodile po zemlji.  

Točka, kjer je stal tempelj AN, je znana. Tam zdaj stoji cerkev Vnebovzetja v kraju Victoria na otoku Gozo zraven Malte. Tam se je v času pred enim zvezdnim ciklusom, 25.800 let nazaj, zgodila velika misterična drama. Kakšna, tu ne bo razodeto, saj zavest v naši mali dolinici Šentflorjanski še ni pripravljena na to. Namignem naj le, da malteški avtor Francis Xavier Aloisio pravi, da je bil na tisti točki sedež velike kraljice Atlantide, katere ime je nemški lingvist dr. Hubert Zeitlmair na osnovi protosanskrtskih zapisov dešifiral kot Ash.tar ta.ra. Tam je kasneje stal feničanski tempelj boginje Astarte, nato so Rimljani postavili tempelj boginje Juno in nato kristjani svojo cerkev.

Nedaleč stran stoji tempelj Ggantija, ki je največji ohranjeni tempelj malteškega otočja. Stara legenda pravi, da so na otoku nekoč živeli velikani. Ko so gradili tempelj, je živela močna ženska po imenu Sansuna. Nosila je velike kamnite bloke na svoji glavi iz kamnoloma na drugi strani doline do tempeljskega gradbišča brez najmanjšega napora. Tempelj dolguje svoj mogočnost njeni moči, zato ga imenujejo Ggantija-Velikanka. Tik zraven templja je podzemna jama, ki v svojih nedrjih skriva mnoge skrivnosti. Omenim naj le dejstvo, ki je v vladnih krogih na Malti dobro znano in skrbno skrivano, da je pod Malto obsežen sistem podzemnih rovov, ki segajo vse do Sicilije in naprej do Rima in Vatikana. Verjetno so jih uporabljali tudi predstavniki malteškega viteškega reda. Malteški viteški red je zelo skrivnostna organizacija, ki jo uporabljajo Iluminati za svoje nečedne posle kontrole planeta Zemlja. V glavnem mestu Malte Valletta sem blizu kraja, kjer sem bival, na neki energetski točki večkrat videval člane malteškega viteškega reda, kako so se zbrani v krog pogovarjali, oblečeni v temne svečane obleke in ovešeni z vsemi insignijami. Najbrž ni naključje,  da je Horusovo vsevidno oko, simbol Iluminatov, na Malti zelo poznan simbol. Včasih so ga malteški ribiči obešali na kljune svojih ladij, na Malto pa so ga iz Egipta prinesli Feničani. 

V poznoatlantski dobi je bila na Malti zgrajena obsežna mreža templjev, razporejenih na otoku po principih svete geometrije. Njihov namen je bil stabilizirati energetsko mrežo luči okrog Zemlje, ki bi preprečevala katastrofe, ki nastanejo kot posledica   premikov tektonskih plošč. Malta namreč leži na 36. vzporedniku, kar je natanko polovica kraka pentagrama nad ekvatorjem. To je zemljepisna širina, ki je zelo primerna za vpliv na svetovno energetsko mrežo luči, ki objema Zemljo na eteričnem nivoju. Simbol pentagrama je namreč povezan s planetom Venero in energijo Boginje. V osmih letih Venera naredi 13 obhodov okrog Sonca. Za prihod energij Boginje na Zemljo je pomembno obdobje med leti 2004 in 2012. Leta 2004 je bil prvi prehod Venere preko Sončeve ploskve in leta 2012 drugi. V tem osemletnem obdobju sta tirnici Venere in Zemlje v ravnini Sončnega sistema orisali popoln pentagram. Energije tega pentagrama se na Zemljo pretakajo skozi malteške templje. Čeprav osnovni atlantski templji večinoma niso ohranjeni in so to, kar zdaj vidimo,  njihovi neolitski nasledniki, opravljajo isto funkcijo.

Ti templji povezujejo nebo in zemljo, skozi njih se pretakajo kozmične energije in se sidrajo v Zemlji. Diamantni romboid je prastar malteški sveti simbol, ki prikazuje zlitje nebes in zemlje. Isti simbol uporablja vizionarka Solara in ga imenuje diamant nevidnega.


Na Malti lahko vidimo tudi skrivnostne kolesnice, vdolbene v skalo, katerih namen je arheologom popolna uganka. Služile so kot akupunkturni kanali, ki so prenašali energijo templjev v energetsko telo Zemlje. Nekatere izmed teh kolesnic se ne končajo ob obali, temveč vodijo naprej pod morjem do tam, kjer je nekoč v ledeni dobi potekala morska obala. To namiguje na njihov pradavni izvor. Danes lahko vidim kolesnice na kraju Clapham Junction , ki je imenovan po istoimenski železniški postaji v Londonu, saj zapleten sistem kolesnic spominja na železniške tire.

Izmed vseh malteških templjev je najimpresivnejši Hipogeum Hal Saflieni. Hypogeum je latinska beseda, ki pomeni podzemno zgradbo. Hipogeum Hal Saflieni je podzemni tempelj, izdolben v živo skalo v treh nadstropjih v globino. Ko vstopiš vanj, je podobno, kot bi se ulegel v sarkofag v Keopsovi piramidi. Energija popolne Praznine, iz katere je nastalo vesolje. Kraj, kjer se ustavi čas. V tem templju so našli kipec sanjajoče Boginje, ki se v sanjah povezuje z višjimi svetovi.

Pred desetletji je na šolskem izletu v Hipogeumu izginilo tridest šolarjev, ki so stikali po najnižjem nadstropju templja. Tam je bil v steni ene izmed pogrebnih kamric namreč vhod v podzemni sistem rovov, ki sem ga že omenjal.  Šolarjev niso nikoli našli, po tem incidentu pa so oblasti vhod v sistem rovov zazidale, muzejskega čuvaja pa zamenjale. Danes je tempelj strogo varovan. Vstopnico je treba naročiti mesece prej in se naročiti za ogled templja ob točnem datumu in uri, število obiskovalcev je drastično omejeno, vso prtljago je treba ob vstopu v tempelj oddati v poseben sef, fotografiranje je pod grožnjo odvzema fotoaparata izrecno prepovedano, vodnik pa ves čas budno pazi, da se kateri izmed male čredice ne bi »izgubil« s strogo začrtane poti.

Blizu Hipogeuma je tempelj Tarxien, ki je znan po ogromnem kipu Boginje. Tam so svečenice iniciirale svoje učence v misterije spolne energije. Na jugu otoka sta templja Hagar Qim in Mnajdra. Oba so pred leti prekrili z ogromno šotorsko konstrukcijo. Le-ta templja resda varuje pred dežjem in vetrom, vendar jima tudi onemogoča opravljati njuno osnovno funkcijo, saj omejuje njun stik s kozmosom. Tempelj Mnajdra bi to povezavo še posebej potreboval, ker je bil zgrajen kot poseben astronomski observatorij. V njegove stene so vklesani položaji mnogih zvezd, ob zimskem Sončevem obratu pa ob vzhodu prvi sončni žarki posvetijo neposredno na glavni oltar.

Vseh templjev je na Malti na desetine. Mnogi med njimi so širši javnosti neznani ali namenoma potisnjeni v pozabo. Ko sem o templjih govoril z nečakom predsednika vlade, mi je razkril, da v kraju Santa Lucija obstaja še en Hipogeum, toda čez njega so zgradili - pokopališče.

                                                                                                           IŠTAR ANTARES

 
BOGINJA SE VRAČA

 

Po dolgih tisočletjih teme se Boginja vrača. Njena energija prihaja počasi in neopazno, toda nekega dne bo preplavila svet. Njen tihi podzemni tok počasi gasiž, ki se je nabrala v srcih ljudi, ne da bi sami to opazili. Žejo, ki je ni moglo nič pogasiti. Ne molitev. Ne meditacija. Ne zapletene jogijske vaje. Ne prebiranje svetih knjig večne modrosti. Ne tisočera izkustva, ki jih nudi svet.


Tisočletja dolgo je Boginja ječala pod peto škornja  patriarhalne civilizacije. Tako dolgo, da so vsi pozabili, da je sploh kdaj obstajala. Njen bled odsev se je včasih zaznal v zaprašenih kipcih v pozabljenih muzejskih depojih. Ali v mavrici pršečih isker slapu v amazonski džungli, daleč od človeškega sveta. Ali v očeh  ljubimcev v tistih trenutkih brezčasja po združitvi. V gibih deklice, ki pleše, ko misli, da je nihče ne vidi.

Pomanjkanje ženske mehkobe v trdem moškem svetu je povzročilo neravnotežje, ki je svet pahnilo na rob propada. In sedaj, ko se patriarhalni sistem počasi sesipa, se skozi razpoke matrice vrača spomin. Spomin na raj, ki je bil in na raj, ki spet bo...

V neolitskih časih stare Evrope je čaščenje zdravile moči Boginje stotine generacij dolgo vzdrževalo civilizacijo v ravnotežju. Boginja je bila mati, izvor vsega, kar je kdaj bilo, hraniteljica, vzdrževalka življenja, nosilka ciklusov rojstva in smrti. V svetih gajih in votlinah so se odvijali intimni obredi kot dar Boginji. Naravne cikluse enakonočij ter poletnih in zimskih sončnih obratov so tedanja ljudstva obeležila s praznovanji, festivali spolne ljubezni, rojstva in duhovne prenovitve. Iniciacija v misterije Boginje je ponavadi potekala v podzemni votlini, jami ali drugem podzemnem prostoru s pomočjo hoje skozi labirint in nato skozi obred združitve Boginje in Rogatega Boga  v središču labirinta. Labirint je simbolično predstavljal zemljevid človekove notranjosti in njegove duhovne poti, mandalo človekove duše, obred združitve Boginje in Boga pa zlitje ženskega in moškega principa.

Svečenice Boginje so bile varuhinje časa. Čas je potekal spiralno, skozi naravno izmenjavanje letnih časov, skozi izmenjavanje luninih men, skozi svete trenutke sončnih vzhodov in zahodov. Trojnost Boginje, ki so jo odsevale lunine mene, se je kazala v življenju ženske kot arhetip dekleta, matere in starke. Dekle je simbol življenja samega, mati je tista, ki življenje daje in starka je simbol smrti. Tako trojna boginja občuteno prikaže naravni ciklus življenja in smrti, ko tudi smrt predstavlja samo vrata v novo življenje.

Prav tako so bile svečenice Boginje varuhinje življenjske energije. Življenjska energija se je kazala na dva načina. Bila je energija plodnosti, ki je rojevala novo fizično življenje in bila je energija spolne ljubezni, ki je rojevala novo duhovno življenje. V neolitskem času je bila celotna družba prepojena z obema energijama življenja, zato  je bila tedanja družba radostna in je poznala srečo, ki jo je sodobni človek izgubil.

Toda ta raj ni trajal večno. Ob koncu kamene dobe so Evropo izza kavkaških step vdrli surovi Kurganski bojevniki na konjih, ki so Boginjo sovražili. Sovražili so žensko in njeno spolnost in jo uničevali z brutalnimi posilstvi. Ustvarili so hierarhijo in patriarhalno civilizacijo, kot jo danes poznamo. Prinesli so vojne in nasilje, ki se mu  miroljubna poganska neolitska ljudstva, ki so častila Boginjo, niso znala upreti in so bila podjarmljena. Vendar je bilo njihovo verovanje v Boginjo močno in trdoživo in je vztrajalo še tisočletja. Svečenice Boginje so v Sumeriji delovale kot naditu, svečenice ljubezni, ki se niso smele poročiti, ampak so delovale v templju kot iniciatorke življenjske spolne energije in kot zdraviteljice. Ta tradicija se je nadaljevala še v Asiriji in Babilonu, od koder je prišla med žide, kjer so svečenice delovale kot quadesha in v stari Grčiji kot hierodulai.

Zadnji udarec energiji Boginje je zadalo krščanstvo, ko je leta 392 Teodozij prepovedal vse poganske obrede in so fanatični menihi v črnih kutah z osteklenelimi očmi in s peno na ustih uničevali poganske templje, razbijali kipe, zasuvali svete gaje in posiljevali svečenice. Črnomagijski krščanski simbol trpečega človeka, mučenega in pribitega na križ je za dolgo časa poteptal mehko, vabeče in  čutno telo Boginje.

Toda sedaj se Boginja vrača. V zadnjih desetletjih prihaja iz globin vesolja impulz ženskih energij, ki vrača svetu ravnotežje. Te nove energije so sprožile mnoga duhovna gibanja, kot so hipiji v šestdesetih letih, preporod neopoganstva in vsesplošno zanimanje za duhovnost. Mnoge ženske so spet odkrile Boginjo v sebi in začele delovati kot svečenice.

Boginja se vrača. V njene svete gaje spet prihaja  pomlad. Voda iz njenih zdravilnih vrelcev  bo spet začela oblivati izmučene človeške duše in telesa. V podzemnih jamah in votlinah se spet začenjajo obredi Boginji v dar. In kličem te, o popotnik na poti svetlobe, da se jim pridružiš.

 

IŠTAR ANTARES

Priporočljiva literatura:

Eisler, Riane, The Chalice and the Blade, Harper, 1987

Gimbutas, Marija, The Gods and Goddesses of Old Europe, Thames and Hudson, 1974

Kezele, Predrag, Povratak Boginje, Dvostruka Duga, 2004 

DRUŽINA DUŠ

 

To sporočilo je namenjeno vsem tistim zvezdnim bitjem, v katerih še tli iskra zavedanja, tistim med vami, ki želite ustvariti boljši, srečnejši svet.

Čiščenje planetarne teme na vašem planetu je prišlo do toke, ko lahko tisti, ki se tako odločite, začenjate ustvarjati območja luči.

Območja luči se najprej začenjo ustvarjati v vaši zavesti, v vaši skupni povezanosti. Ta skupna povezanost v vašem starem svetu ni bila možna. V svojem starem svetu ste se povezovali na osnovi družin osebnosti. V novem svetu se boste povezovali kot družine duš. Samo povezanost družin duš lahko ustvari območja luči. Samo območja luči, ki jih boste ustvarili s skupno povezanostjo, lahko omogočijo mehak prehod v novo dobo, ko se bo zrušil finančni sistem, ki so ga v davnih časih vzpostavile okupatorske sile na vašem planetu.

Družina osebnosti kot osnovna celica družbe je ena osnovnih iluzornih idej, ki je bila človeštvu vsajena z implanti v času Atlantide. Ta ideja je povzročila prehod fokusa zavesti z nivoja duše na nivo osebnosti in vzpostavljanje odnosov na genetski osnovi, kar je povzročilo korupcijo genetskega zapisa človeštva. Če v genetsko kodo dvanajstere vijačnice eterične DNK ne prihaja energija duše, začnejo višje duhovne sposobnosti krneti  in vzpostavi se iluzorna matrica, ki iz življenja ustvari labirint.

Družina duš se v fizični inkarnaciji vedno poveže tako, da se njeni člani prepoznajo kot duše in še posebej tako, da prepoznajo vsak svoje mesto v družini duš in naravo medsebojnih povezanosti. Ko se družina duš vzpostavi na fizičnem nivoju, se samodejno sproži proces Vnebovzetja, proces dvigovanja vibracijske frekvence vseh članov družine duš v peto dimenzijo.

Da se lahko ta proces sproži, mora med člani družine duš obstajati povezava na vseh nivojih bivanja. Najpomembenjša je povezava na nivoju duše, ki je ozaveščena do te mere, da jo zaznavajo fizični možgani vseh članov  družine duš. Na mentalnem nivoju se ta povezava kaže kot prost pretok idej, razumevanje in čista komunikacija med člani družine duš. Na čustvenem nivoju se ta povezava kaže kot prost pretok čustvene energije, čisto čustveno izražanje in empatija med člani družine. Na fizičnem nivoju se ta povezava kaže kot  izražanje ljubezni skozi dotik in čist pretok seksualno-srčne energije med člani družine nasprotnih polarnosti.

Na nivoju duše med člani družine obstajajo različne stopnje povezave. Najmočnejše so povezave med dušami dvojčicami, vendar se bodo te povezave začele vzpostavljati šele po prvem stiku med vašo planetarno civilizacijo in silami Luči. Zelo močne so tudi povezave med sorodnimi dušami. Med sorodnimi dušami obstaja elektromagnetna privlačnost duš , ki omogoča transformacijo vseh neozaveščenih in potlačenih podosebnosti. Obstaja tudi osnovna povezava med vsemi člani družine duš. Ta povezava temelji na skupnem namenu in skupni vlogi pri izpolnjevanju božanske naloge, za katero ste bili rojeni.


Interakcije znotraj družine duš ustvarijo vrtince znotraj vrtincev spiralnih vrtinčenj, ki ustvarjajo povezavo med vašim tridimenzionalnim svetom in svetovi pete, šeste in sedme dimenzije. Ta spiralna vrtinčenja aktivirajo vaše skupnsko svetlobno telo in služijo kot platforma pri vašem prehodu v novo stanje zavesti.

Ko boste skozi povezave v družinah duš ustvarili dovolj območij luči in ko bo finančni sistem v vašem svetu dosegel kritično točko razpada, se bodo začele družine duš tudi fizično odločati za skupno bivanje in začele ustvarjati skupnosti luči, ki se bodo učile delovati po principih višje zavesti. Ko bo ta zavest dovolj razvita, bodo te skupnosti prerasle v otoke luči. Ti otoki luči bodo tiste točke na planetu, ki bodo prve vzpostavile stik s silami luči, tako z Odporniškim gibanjem kot z Galaktično Konfederacijo.

Namen tega sporočila ni, da ga preberete in potem nanj pozabite, temveč da takoj aktivno začnete graditi svoje odnose na temelju družine duš. Samo tako bo lahko prehod vašega sveta v višjo dimezijo potekal gladko.

V imenu GalaktiÄčne Konfederacije vas pozdravljamo in vam pošiljamo blagoslov Edinega sijočega.

 

                                       ASHTAR SHERAN  IS:IS INTERCEPT 12.21

                                                            NUMEX DREAMLAND MORAINE 09

                                                                                                        IŠTAR ANTARES